Automatizacija i upravljanje

Potrebe industruje za stalnom modernizacijom i težnje za sve efikasnijim i sofisticiranijim upravljanjem proizvodnim procesima, naveli su menadžment kompanije da poslovnu politiku orijentišu u takvom smeru da se na sve složenije zahteve iz oblasti industrijske automatizacije proizvodnje i tehnoloških procesa može uvek brzo i kvalitetno odgovoriti na izuzetno zadovoljstvo svakog investitora.

Iskusni i kretivni tim stručnjaka je u mogućnosti da složenost i specifičnost  svakog  zahteva u proizvodnom procesu, bilo da je on deo veće ili manje proizvodne celine uspešno pretoči u  moderno tehničko-tehnološko rešenje a da kreiranjem kvalitetnog i sveobuhvatnog upravljačkog algoritma ispuni skoro svaki zahtev korisnika. Primena visokosofisticirane opreme poslednje tehnološke razvojne generacije dodatno doprinosi pouzdanijem i tehnički optimalnijem rešenju.

Automatizacija i upravljanje tehnoloških procesa i celina u industriji doprinosi bržoj, efikasnijoj i ekonomičnoj proizvodnji. Primenom upravljačkih sistema poslednje generacije (PLC) bazirane na visokopouzdanoj procesorskoj tehnici dobija se na pouzdanosti proizvodnog procesa, smanjenju trajanja vremena bez napajanja, ubrzanoj dijagnostici kao i maksimalnoj fleksibilnosti čitavog sistema za svaki   proizvodni zahtev. Integracija parametara dobijenih iz proizvodnog procesa pruža mogućnost za  dublju analizu proizvodnih parametra statističkim praćenjem svih performansi proizvodnog procesa.

  • Rešenja za automatizaciju i upravljanje proizvodnim sistemima i tehnološkim celinama nudimo po sistemu „ključ u ruke“ a projektu temeljno pristupamo po sledećim fazama izrade:
  • Izrada tehničke dokumentacije  za najoptimalnije tehničko rešenje na osnovu tehnološkog zadatka proizvodnog procesa i specifičnog zahteva  investitora.
  • Izrada elektro ormana elektromotornog pogona i ormana automatike korišćenjem savremene elektro opreme primenjujući sve važeće standarde i propise vezane za mesto ugradnje i eksploataciju opreme predviđene za rad i u teškim industrijskim uslovima.
  • Izrada softverske aplikacije za upravljačke sisteme (PLC i OP panele) i implementacija opreme poslednje generacije.
  • Montaža opreme (ormana elektromotornog pogona, ormana automatike i opreme u polju –senzora i izvršnih uređaja) i polaganju energetskih i komandno signalnih kablovskih veza
  • Parametrizacija upravljačkog sistema, ispitivanje, podešavanje i pustanje u rad.

Stečeno iskustvo u proteklim decenijama i kreativnost i profesionalnost u radu koja je primetna od svakog elektro montera do elektro inženjera učinila je da u potpunosti opravdamo izbor i poverenje svakog  investitora. Naša adaptabilnost svakom proizvodnom procesu doprinosi da se naše najoptimalnije rešenje implementira u svakoj grani industrije: metalurškoj, prehrambenoj, građevinskoj, vodoprivrednoj, elektroprivredi,  hemijskoj i dr. Zbog toga sa ponosom možemo da istaknemo referentne kompanije i uspešno izvedene poslove koji su ostali za nama.